Home » Activitats i Festes

Activitats i Festes

MES DE JUNY

 

SETCASES

 

- DIA 1-4 Tot el dia EXPOSICIÓ: “Tu tens la paraula” setmana de l’energia (ICAEN), a la sala dels Estudis de Setcases.

- DIA 10-21 Recollida de branquillons per encendre la Foguera de Sant Joan

- DIA 10/11 XIII Fira d’herbes i flors de muntanya de Setcases i V jornades gastronòmiques de la cuina del bosc. 10 A les 10.30 h de dissabte, Inauguració XIII Fira d’Herbes i Flors de Muntanya de Setcases i V Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Bosc. A les 11 h, Exposició: “Il·lustracions sobre Flora Aromàtica i Medicinals”. Dibuixos, làmines, pòsters i gravats de plantes Aromàtiques i Medicianls, des del segle XVI fins als nostres dies. Herbolari de Sau – Sotacingles SL – Vilanova de Sau. De les 13 h a les 15 h, Jornades: La Cuina del Bosc. Tots els restaurants oferiran menús relacionats amb productes del bosc. A les 18 h, Missa a l’Església de Sant Miquel Arcàngel de Setcases. A les 19 h, Presentació dels actes relatius a la baixada de la Flama del Canigó, a la Sala dels Estudis.

- DIA 11 A les 8 h, a la plaça dels Estudis, prova d’entrenament per als Portadors de la Flama. A les 10 h, Obertura del Mercat d’herbolaris i productes artesans. De les 10 h, a les 11.30 h, Sortida guiada pels botànics de Naruralwalks: “Plantes aromàtiques i medicinals de la Vall de Setcases”. Punt de sortida: Plaça dels Estudis de Setcases. No és necessària reserva prèvia. A les 11 h, Exposició: “Il·lustracions sobre Flora Aromàtica i Medicinals”. Dibuixos, làmines, pòsters i gravats de plantes Aromàtiques i Medicianls, des del segle XVI fins als nostres dies. Herbolari de Sau – Sotacingles SL – Vilanova de Sau. De les 11.30 h a les 13 h, Espècies i condiments picants: pebres, pebrots, pimentons, caienes, currys, alimentació i salut. Conferència a càrrec de Joan Carles Rey. Químic. Director Tècnic de l’Herbolari de Sau. Sotacingles SL – Vilanova de Sau. De les 13 h a les 15 h, Jornades: La cuina del Bosc, tots els restaurants oferiran menús relacionats amb productes del bosc. A les 18 h, Clausura de la XII Fira d’Herbes i Flors de Muntanya de Setcases.

-DIA 17 Sortida de la V Ter Bike Experience. Marxa cicloturística que va de Setcases a la desembocadura del Riu Ter. Més informació: http://www.terbikeexperience.com/

- DIA 18 Arribada de la Cursa “Entrevalls Skyrunning”: 30km/+2550m. Sortida de Queralbs a les 8 h. Recorregut: Queralbs – Núria – Coll de Noufonts – Noucreus (2796m.) – Pic de la Fossa del Gegant (2807m.) – Pic de la Vaca (2820m.) Pic de l’Infern (2869m.) – Bastiments (2881m.) – Gra de Fajol Gran (2714m.) – Coma de l’Orri – Setcases.

- DIA 22 Marxa per anar a buscar la Flama del Canigó.

- DIA 23 A les 19 h, a la plaça Verda: Arribada de la Flama del Canigó i Concert Folk amb Calaix de Sastre. A les 22 h, Revetlla de Sant Joan i encesa de la foguera.

PER PROXIMITAT APROFITA ACTIVITATS D'ELS NOSTRES POBLES VEÏNS.

CAMPRODON

 

- DIA 1 A les 16 h, Visita Guiada per la Vila en Francès. Preu: 5€ adults, 3€ menors de 12 anys. Inscripcions: Oficina de Turisme de Camprodon: C/Sant Roc,22- telèfon: 972.740.010- turisme@camprodon.cat. Punt de trobada: Oficina de Turisme.

- DIA 3 A les 9 h, XIV Torneig de Futbol Germans Vila Riera al camp de futbol. Organització: UE Camprodon. A les 10 h, Mítica Race Cup Camprodon: cursa d’obstacles pel centre de la vila. A les 13 h, Aplec de Salarsa: Benedicció de cavalls i del terme a l’ermita de Sant Valentí de Salarsa. Seguidament, Dinar popular i, tot seguit Ball amb en Manelic de Pera. Menú: amanida, arròs de muntanya, pollastre al forn, flam o fruita. Preu 15€ (Venda de tiquets anticipats a l’Oficina de Turisme). A les 17 h, Visita guiada per la Vila. Preu: 5€ adults, 3€ menors de 12 anys. Inscripcions: Oficina de Turisme de Camprodon: C/Sant Roc,22- telèfon: 972.740.010- turisme@camprodon.cat. Punt de trobada: Oficina de Turisme.

- DIA 4 A les 9 h, XIV Torneig de Futbol Germans Vila Riera al camp de futbol. Organització: UE Camprodon. A les 10 h, Mítica Race Cup Camprodon: cursa d’obstacles pel centre de la vila i Taller de fotografia de paisatge a càrrec de Phototrekking. Punt de trobada: davant l’Oficina de Turisme (C/Sant Roc,22).Imprescindible inscriure’s prèviament a: info@phototrekking.cat i al telèfon 675.60.14.76.

- DIA 7 A les 10 h, Activitats saludables al parc saludable Ritortell. A les 16 h, Curs de memòria a la sala Germans Vila Riera. A les 19 h, Curset de tennis taula per a veterans al pavelló Llandrius. Inscripcions. Oficina de turisme. Preu: 5€. 10 A les 9 h, XIV Torneig de Futbol Germans Vila Riera al camp de futbol. Organització: UE Camprodon. A les 17 h, Visita guiada per la Vila. Preu: 5€ adults, 3€ menors de 12 anys. Inscripcions: Oficina de Turisme de Camprodon: C/Sant Roc,22- telèfon: 972.740.010- turisme@camprodon.cat. Punt de trobada: Oficina de Turisme. Arribada de la Primera etapa de la Transpyr (Roses- Camprodon).

- DIA 11 A les 9 h, XIV Torneig de Futbol Germans Vila Riera al camp de futbol. Organització: UE Camprodon. Sortida de la Segona etapa de la Transpyr (Camprodon- La Seu d’Urgell). A les 18 h, Concert Coral Camprodon i Coral Ponent al Monestir de Sant Pere.

- DIA 13 A les 13 h, Aplec de Sant Antoni: Arrossada popular i a les 15 h, Sardanes amb la Cobla Canigó a l’ermita de Sant Antoni.

- DIA 14 A les 10 h, Activitats saludables al parc saludable Ritortell. A les 16 h, Curs de memòria a la sala Germans Vila Riera. A les 19 h, Curset de tennis taula per a veterans al pavelló Llandrius. Inscripcions. Oficina de turisme. Preu: 5€. 16 A les 15 h, Festival de Gimnàstica del Gimnàs esme al pavelló Llandrius.

- DIA 17 A les 17 h, Visita guiada per la Vila. Preu: 5€ adults, 3€ menors de 12 anys. Inscripcions: Oficina de Turisme de Camprodon: C/Sant Roc,22- telèfon: 972.740.010- turisme@camprodon.cat. Punt de trobada: Oficina de Turisme. FESTA MAJOR 20 A les 21 h, Sopar de Festa Major a la fresca, a la plaça de la Vila. Cal comprar el tiquet a l’Oficina de Turisme abans del dilluns 19 de juny. Sopar obert a tothom. A les 22.30 h, Remember Dance, espectacle de música i coreografia dels anys 60, 70, 80 i 90 a la plaça de la Vila. A les 00.30 h, Proclamació de l’Hereu i la Pubilla del 2017. Al llarg de la nit es repartiran les butlletes de votació entre els assistents i s’hauran d’introduir a l’urna que hi haurà habilitada a l’escenari. I un cop finalitzat l’espectacle Remember Dance, es durà a terme la proclamació. A les 2 h, Discjòquei.

- DIA 21 A les 10 h, Pregó a càrrec de Josep Juncà a l’Ajuntament de Camprodon. A les 11 h, Inici de la cercavila amb la Cobla Selvatana, els Gegants de Camprodon i convidats a la plaça de la Vila. A les 11.30 h, Visita dels Gegants i Cercavila a la Residència de Camprodon. Missa solemne en honor al Sant Patró. Predicarà mossèn Lluís Solà Triadú, rector emèrit d’Olot. En acabar, benedicció de les relíquies de Sant Patllari. La Coral Camprodon ens acompanyarà amb el seu cant a l’església de Santa Maria. A les 12.30 h, Sortint de missa, XX Fotografia Popular de la Festa Major. Tot seguit, s’oferirà un gran vermut popular i una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Selvatana. A les 18 h, Sardanes amb la Cobla Selvatana i Ball de la Maniera a la plaça Doctor Robert. A les 18 h, XI Campionat de Parxís i Escacs i VIII Campionat de Truc al carrer Nou. A les 19 h, h Inauguració de l’exposició a la sala de les columnes del Casal Camprodoní. A les 23 h, Típica Serenata amb la Cobla Selvatana als Quatre Cantons. A les 00.30 h, Concert amb Sixtus, grup de versions de la comarca d’Osona. Tot seguit, DJ Yeray. Organització: Grup de Joves Camprodon a la Plaça de la Vila.

- DIA 22 A les 13 h, a la plaça de la Vila, Cercavila amb Amadeu i Cia. Fins a la Font de Sant Patllari.A les 14 h, Dinar popular amb amanida, mongetes seques, llonganissa, regat amb xampany Dubois, cafès i licors. Preu del tiquet: 5€. Es recorda a tothom que cal portar el plat i els coberts. Després de dinar, estirada de corda i remullada. Lloc: Font de Sant Patllari. A les 17 h, a plaça de Santa Maria, Festa de l’escuma, on no podrem deixar de ballar la Dansa del Minué. A les 21.30 h, Festival Clownia a Camprodon amb Muchacho i los Sobrinos, Gertrudis, Atupa i PD Pausa. Hi haurà servei de bus llançadora des de la zona d’acampada de Sant Joan amb busos cada mitja hora a partir de les 19.30 h i fins les 06 h, a la plaça de la Vila, amb la col·laboració de l’AMPA de l’escola Dr. Robert de Camprodon i l’Agrupament Escolta Ull de Ter.

- DIA 23 De 12 h a 15 h, Gimcana de Sant Patllari per equips amb col·laboració de la Creu Roja. Inscripcions: Plaça de la Vila. Tobogant Slide the City: Av. Lluís Jover (baixada Hospital) Tirolina: Pont Nou Escalada amb caixes: plaça Dr. Robert Tir amb Arc/Sarbatana: passeig de la Font Nova Cridaner més fort: plaça de Cal Marquès Inscripcions: es faran el mateix divendres a partir de les 11.30 h a la plaça de la Vila. Els participants s’hauran d’inscriure en grups màxims de 6 persones (a partir de 8 anys). Cal portar banyador i moltes ganes de gresca. Preu de la inscripció: 5€/persona. Inclou l'obsequi d'una samarreta de Sant Patllari 2017. Una part del preu de la inscripció es destinarà a projectes de la Creu Roja de la Vall de Camprodon. 17 h, Rebuda de la Flama del Canigó. Lloc: plaça de la Vila. 20 h, Revetlla de Sant Joan amb foguera, focs d’artifici i coca. Lloc: Residència de Camprodon. 23 h, Encesa de la Foguera de Sant Joan i Castell de Focs al costat del Pont Nou. 23.30 h, Revetlla de Sant Joan amb The Mamt’s i Autoput a la plaça Doctor Robert.

- DIA 24 A les 8 h, Sortida geològica l’edat del Gel a càrrec de de Phototrekking. Punt de trobada: Forcarà. Imprescindible inscriure’s prèviament a: info@phototrekking.cat i al telèfon 675.60.14.76. A les 10 h, Trobada de Modelisme Naval al llac de la Mare de la Font. A les 8 h, Golf Trofeu Festa Major al camp de Golf de Camprodon. A les 17 h, visita guiada per la Vila. Preu: 5€ adults, 3€ menors de 12 anys. Inscripcions: Oficina de Turisme de Camprodon: C/Sant Roc,22- telèfon: 972.74.00.10 turisme@camprodon.cat. Punt de trobada: Oficina de Turisme. A les 18 h, Concert de Júlia Viñas, a la plaça de la Vila. A les 19 h, Espectacle familiar amb Pop per Xics a la plaça de la Vila. A les 22 h, Representació de l’obra teatral “Intensa-ment. Comèdies de tots els temps”, a càrrec del grup Teatrus Rotundus del Casal Camprodoní. Venda d’entrades: al llarg de la setmana a Can Romanços en horari comercial; i una hora abans de l’espectacle, al Casal Camprodoní.

- DIA 25 A les 8 h, Sortida de la Cursa Ulldeter al Parc Pont Nou. A les 10 h, Trobada de modelisme naval al Parc de la Mare de la Font. A les 12 h, Visita guiada per Beget. Preu: 5€ adults, 3€ menors de 12 anys. Inscripcions: Oficina de Turisme de Camprodon: C/Sant Roc,22- telèfon: 972.74.00.10 turisme@camprodon.cat. Punt de trobada: Plaça de l’Església. A les 18 h, Sardanes a la plaça Dr. Robert.

- DIA 28 A les 10 h, activitats saludables al parc saludable Ritortell. A les 16 h, curs de memòria a la sala Germans Vila Riera. A les 19 h, Curset de tennis taula per veterans al pavelló Llandrius. Inscripcions a l’Oficina de turisme. Preu: 5€.30 A les 10 h, BTT Vall de Camprodon

 

LLANARS

 

- DIA 3 A les 18 h, Visita guiada per Llanars, descobrint els orígens medievals del poble i el frontal romànic de l’església de Sant Esteve. A càrrec de País d’Art i d’Història Transfronterer. Organització: País d’Art i d’Història Transfronterer. Punt de trobada: Davant l’Església de Sant Esteve. Preu adults: 5€/ nens: gratuït (- de 12 anys). Durada: A partir de 1h 30min Tel. 0033 468 83 99 49 informacio@vallscatalanes.org www.vallscatalanes.org 4 Fira de Pagès. A les 10.30 h, Missa, a les 11.15 h, benedicció de tractors i cercavila. Durant tot el dia, al Camp de Toro, fira d’artesania, alimentació i exposició dels tractors més antics i més moderns de Llanars. A partir de les 12 h, al Camp del Toro, gimcana i demostracions de: munyir, esquilar ovelles, estellar, picar la dalla, embotir, fustejar, collars musicats, fer cistells, fer paret seca, acordionistes, sargir, etc. A les 14 h, dinar de germanor (Menú: Aperitiu pica-pica, amanida, xurrasco de poltre i botifarra a la brasa amb mongetes, cava i postres). Cal que cadascú es porti el plat, got i coberts. El preu del tiquet és de 20€ (10€ per a menors de 10 anys), i es podran comprar el mateix dia de la fira. Places limitades. Hi haurà sorteig de 12 kg de carn de xai i una panera de productes autòctons. Organització: Comissió de festes de Llanars i col·labora l’Ajuntament de Llanars i Diputació de Girona.

- DIA 15 Matí, Festa de Fi de curs de l’escola les Moreres de Llanars. Representació teatral, a la Sala de Ball, a càrrec dels alumnes de l’escola.

- DIA 23 A la tarda, a la plaça de l’Om, rebuda de la Flama del Canigó. A les 22 h, al Camp del Toro, Encesa de la Foguera de Sant Joan. Hi haurà Vi, coca i fuet per a tothom. Organització: Ajuntament de Llanars.

- DIA 24 A les 10 h, Obertura de la Piscina Municipal de Llanars. Els abonaments es fan a les oficines de l’Ajuntament o a través de la pàgina web: www.llanars.cat Més informació: cultura@llanars.cat

- DIA 26 A les 17 h, a la Sala de ball, Concert de Fi de curs de l’Aula de Música a càrrec dels alumnes de l’Aula.

 

 VILALLONGA DE TER

 

- DIA 3 Festa de la Primavera. A les 14 h, a la Sala de la Cooperativa, Dinar Popular. Hi haurà amanida, mongetes seques, llonganisseta, cansalada, postres i cava. Preu 10€ per persona. Cal portar plat, got i coberts. Inscripció prèvia abans del dia 1 de juny de 2017, a l’Ajuntament de Vilallonga de Ter, a la Carnisseria Can Blanch o al Restaurant Can Pastoret. Organització: Associació Cultural del Jovent de Vilallonga de Ter. Col·labora: Ajuntament de Vilallonga de Ter.

- DIA 18 Visita guiada a la Roca – PAHT. Visita en català. A les 12 h, a la plaça de la Roca. Passegeu per la història d’aquest petit veïnat de Vilallonga de Ter i descobriu el món d’un dels components de Dau al Set, grup artístic avantguardista català de finals de la dècada dels 40. Preu: tarifa general: 5€. Reduïda: 2,5€. És imprescindible reservar prèviament la visita guiada. Informació i reserves: 0033 468 83 99 49/ 0033 677 58 03 49. www.vallscatalanes.org i informacio@vallscatalanes.org Organització: País d’Art i Història Transfronterer i ajuntament de Vilallonga de Ter.

- DIA 23 Revetlla de Sant Joan. A les 22 h, a la Plana de Can Barricaltes – Fou-fou i focs artificials. Hi haurà coca i vi dolç per a tothom. Organització: Ajuntament de Vilallonga de Ter. Col·labora: voluntaris de Vilallonga de Ter i Associació Cultural del Jovent de Vilallonga de Ter. 1 IX SETDELLONGA – BRIEFING – Marató i Mitja Marató de Muntanya. A les 19 h, a la Sala Cooperativa de Vilallonga de Ter. Organització: Ajuntament de Vilallonga de Ter i col·labora els Voluntaris de Vilallonga de Ter. (01 de Juliol) 2 IX SETDELLONGA – Marató i Mitja Marató de Muntanya. 43 i 22 km de recorregut gaudint dels 7 nuclis del municipi. Més informació i inscripcions a www.vilallongadeter.cat o http://app.evorama.com/ca/inscripciones/setdellonga o 972741106 Organització: Ajuntament de Vilallonga de Ter i col·labora els Voluntaris d Vilallonga de Ter. (02 de Juliol)

 

 MOLLÓ 

 

- DIA 4 A les 8 h, Sortida a peu guiada, Camí de la Retirada entre Molló i Prats de Molló.

- DIA 23 A les 11 h, Obertura de la piscina. 23 A les 21.30 h, Revetlla de Sant Joan-Encesa de la foguera i sopar de carmanyola.

 

 SANT PAU DE SEGÚRIES

 

- DIA 23 A partir de les 17h. a la plaça Generalitat, conjuntament amb l'AMPA de l'escola Els Pinets, I Concurs de dibuix i Taller de manualitats mentre esperem l'arribada de la Flama del Canigó (al voltant de les 18h.) A la nit, encesa de la foguera i Revetlla amb ball amenitzat per NOTES D'OR . Hi haurà coca i cava per tots els assistents.

Itineraris autoguiats per descobrir el nostre poble.

Més informació i descarrega't l'APP 

 

NATURA LOCAL SETCASES